Apurahojen hakuohjeet

Stipendejä haetaan sähköisesti maaliskuussa (1.-31.3.), säätiön hallitus päättää saajista huhtikuussa ja apurahat maksetaan touko-kesäkuussa.

Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakemuksessa on kerrottava apurahan tarkka käyttötarkoitus, perustelut sekä aikaisemmat Tuiskun säätiöltä tai Nuorsuomalaiselta Sanomalehtimiesyhdistykseltä tai Suomalaiselta Sanomalehtimiesliitolta saadut apurahat.

Hakemukseen tarvitaan nykyisen työn lisäksi tiedot työhistoriasta ja työvuosista. Vapaiden toimittajien on lisäksi ilmoitettava ne mediat, joille hän tekee töitä.

Hakijan henkilö- ja kotiosoitetietojen lisäksi myös sähköpostiosoite on mainittava. Toimittajilta toivotaan lisäksi tietoa siitä, onko hakija Nuorsuomalaisen Sanomalehtimiesyhdistyksen tai Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton jäsen.

Kuvassa ohjeita, joilla Tuulispää-lehteä valmistettiin painokuntoon.

ERIKOISSTIPENDIT 2021 

Onni V. Tuiskun säätiö täyttää 25.4.2021 sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi, säätiö jakaa lisäksi kolme tuhannen euron arvoista ylimääräistä stipendia. Koska säätiön toiminnan ydin on journalistien virkistyminen, erikoisstipendit ovat lahjakortteja erilaisiin kotimaisiin, kestävän kehityksen periaatteita noudattaviin majoituskohteisiin:

Lapland Hotels (hotellimajoitusta ympäri Suomea)

Äksyt Ämmät (matkatoimisto, joka järjestää toiminnallisia lomia Pohjois-Karjalassa)

Hawkhill (korkeatasoisia mökkejä Nuuksiossa)

Erikoisstipendejä haetaan samalla lomakkeella.

Kirjoita Virkistysapurahan käyttötarkoitus -kohtaan, haetko juhlavuoden stipendiä vai muuhun käyttöön tulevaa stipendiä. Jos haet erikoisstipendiä, kerro mitä niistä. Muista perustella hakemuksesi!

Kohdassa Matkasuunnitelma ja matkan kustannusarvio, kerro matkan ajankohdasta, mutta erillistä kustannusarvioita ei tarvitse tehdä, jos haet erikoisstipendiä. Jokainen stipendi on arvoltaan tuhat euroa.

Stipendiä voi myös hakea virkistyksen tarpeessa olevalle kollegalleen. Tässä tapauksessa, täytä lomake sen henkilön tiedoilla, jolle haet stipendiä. Kerro käyttötarkoitus-kohdassa, miksi tämä henkilö mielestäsi ansaitsisi stipendin.

Avaa hakulomake