Apurahojen hakuohjeet

Stipendejä haetaan sähköisesti maaliskuussa (1.-31.3.). Säätiön hallitus päättää saajista huhtikuussa ja apurahat maksetaan huhti-toukokuussa. Myönnetyt apurahat ovat olleet suuruudeltaan keskimäärin 300-500 euroa.

Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakemuksessa on kerrottava apurahan tarkka käyttötarkoitus, perustelut sekä aikaisemmat Tuiskun säätiöltä tai Nuorsuomalaiselta Sanomalehtimiesyhdistykseltä tai Suomalaiselta Sanomalehtimiesliitolta saadut apurahat.

Hakemukseen tarvitaan nykyisen työn lisäksi tiedot työhistoriasta ja työvuosista. Vapaiden toimittajien on lisäksi ilmoitettava ne mediat, joille hän tekee töitä.

Hakijan henkilö- ja kotiosoitetietojen lisäksi myös sähköpostiosoite on mainittava. Toimittajilta toivotaan lisäksi tietoa siitä, onko hakija Nuorsuomalaisen Sanomalehtimiesyhdistyksen tai Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton jäsen.

Kuvassa ohjeita, joilla Tuulispää-lehteä valmistettiin painokuntoon.

VIRKISTYSLAHJAKORTIT 2023

Apurahaa voi hakea joko omavalintaiseen kohteeseen tai kotimaiseen, kestävän matkailun periaatteita noudattavaan lomakohteeseen. Virkistyslahjakortit ovat suuruudeltaan 500 euroa.

Kohteet ovat tänä vuonna:

Äksyt Ämmät (matkatoimisto, joka järjestää majoitusta ja toiminnallisia lomia Pohjois-Karjalassa)

The Barö (saaristohotelli Inkoossa)

Natura Viva (luontomatkailua Etelä-Suomessa, mm. mökkejä, kausikortteja ja erilaisia kursseja)

Lahjakortteja haetaan samalla lomakkeella kuin omavalintaista kohdetta.

Kirjoita Virkistysapurahan käyttötarkoitus -kohtaan haetko vapaamuotoista stipendiä tai virkistyslahjakorttia. Ja jos haet virkistyslahjakorttia, kerro mihin yllämainituista kohteista.

Jos haet virkistyslahjakorttia, kohtaan Matkasuunnitelma ja matkan kustannusarvio, voit kirjoittaa käytön arvioidun ajankohdan, mutta erillistä kustannusarvioita ei tarvitse tehdä.

Avaa hakulomake