Apurahojen hakuohjeet

Stipendejä haetaan sähköisesti maaliskuussa (1.-31.3.). Säätiön hallitus päättää saajista huhtikuussa ja apurahat maksetaan toukokuun alkuun mennessä.  Apurahat tulee käyttää 12 kuukauden kuluessa niiden myöntämisestä. Apurahan saaneen pitää antaa vapaamuotoinen selvitys apurahan käytöstä.

Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Myönnetyt apurahat ovat olleet suuruudeltaan keskimäärin 300-500 euroa. Hakemuksessa on kerrottava apurahan tarkka käyttötarkoitus, perustelut sekä aikaisemmat Tuiskun säätiöltä saadut apurahat.

Hakemukseen tarvitaan nykyisen työn lisäksi tiedot työhistoriasta ja työvuosista. Toimittajilta toivotaan lisäksi tietoa siitä, onko hakija Nuorsuomalaisen Sanomalehtimiesyhdistyksen tai Suomalaisen Sanomalehtimiesliiton jäsen.

Kuvassa ohjeita, joilla Tuulispää-lehteä valmistettiin painokuntoon.

VIRKISTYSLAHJAKORTIT 2024

Apurahaa voi hakea joko omavalintaiseen kohteeseen tai kotimaiseen, kestävän matkailun periaatteita noudattavaan majoituskohteeseen. Virkistyslahjakortit ovat suuruudeltaan 500 euroa.

Kohteet ovat tänä vuonna:

Lapland Hotels (hotellimajoitusta eripuolilla Suomea)

The Barö (saaristohotelli Inkoossa)

Järvisydän Hotel & Spa Resort (aktiivilomia ja majoitusta Saimaan rannalla)

Lahjakortteja haetaan samalla lomakkeella kuin omavalintaista kohdetta. Kirjoita Virkistysapurahan käyttötarkoitus -kohtaan haetko vapaamuotoista stipendiä vai virkistyslahjakorttia. Jos haet virkistyslahjakorttia, kerro mihin yllämainituista kohteista.